איך לרדת מקרבי

האם יש לכם פרופיל קרבי ואתם מרגישים שאינכם מסוגלים לעמוד בדרישות הפיזיות או הנפשיות הכרוכות בתפקידכם הנוכחי בצבא? האם חל שינוי במצב בריאותכם המונע מכם להמשיך ולשרת ביחידה קרבית? אם התשובה לאחת מהשאלות הללו או שתיהן היא חיובית, סביר להניח שהמחשבה “איך לרדת מקרבי” מעסיקה אתכם. במאמר זה נסקור את הדרכים והשיקולים המרכזיים בתהליך הורדת הפרופיל הקרבי, נסביר מהם סוגי הפרופילים הצבאיים וכיצד הם נקבעים, ונפרט מהם הצעדים שיש לנקוט כדי לצלוח את ההליך בהצלחה.

 

איך לרדת מקרבי: הדרך להורדת פרופיל קרבי והקשיים הכרוכים בה

שירות צבאי הוא חוויה משמעותית ומעצבת עבור רבים מהצעירים במדינת ישראל. אחד ההיבטים המרכזיים בשירות הצבאי הוא הפרופיל הצבאי, אשר משפיע באופן ניכר על מסלול השירות של כל חייל. הפרופיל הצבאי מגדיר את רמת הכשירות הגופנית והנפשית של החייל ואת התאמתו לתפקידים השונים בצבא. עם זאת, לעתים עולה צורך או רצון של חיילים לרדת בפרופיל הקרבי שלהם מסיבות שונות, בין אם בריאותיות, נפשיות או אישיות.

למרות זאת, עבור רבים, ההחלטה לרדת מפרופיל קרבי אינה קלה ומלווה בהתלבטויות רבות.
רבים חוששים מתגובת הסביבה, משינוי תפקידם או מפגיעה בתדמיתם. אולם חשוב לזכור כי בסופו של דבר, הבריאות והרווחה האישית הן הקודמות לכל. שירות צבאי משמעותי ותורם יכול להתקיים גם בתפקידים לא קרביים, והתאמת הפרופיל ליכולות וצרכים האמיתיים של החייל היא הכרחית.

להרחבה:
איך אפשר להוריד פרופיל צבאי? >>>
הורדת פרופיל למיועדים לגיוס >>>

 

הנסיבות שבהן עולה השאלה איך לרדת מקרבי

השאלה איך לרדת מקרבי עולה במספר נסיבות. אמנם הפרופיל הרפואי הצבאי נקבע כבר במיונים לפני הגיוס, אך הוא יכול להשתנות גם במהלך השירות הצבאי ואף בתקופת המילואים. שינויים אלו יכולים לנבוע מסיבות שאינן תלויות בחייל עצמו, אך יש גם חיילים הפועלים באופן יזום ומגישים בקשות להורדת הפרופיל הקרבי שלהם.

מצבים שונים אפוא, עשויים להוביל חייל לשקול ירידה בפרופיל הקרבי שלו. אלו יכולים לנבוע מסיבות בריאותיות, כגון התפתחות של מחלה או החמרה במצב רפואי קיים. לעתים מדובר בפציעות או בעיות אורתופדיות המקשות על עמידה בדרישות הפיזיות של השירות הקרבי.

סיבה נפוצה נוספת נוגעת למצב הנפשי של החייל. קשיי הסתגלות, לחץ ומצוקה רגשית הנובעים מאופי השירות עלולים להשפיע לרעה על בריאותו הנפשית ותפקודו. במצבים חמורים של פוסט טראומה, חרדה או דיכאון יש לשקול התאמה מחודשת של הפרופיל.

במקרים אחרים, השאיפה לרדת מפרופיל קרבי יכולה לנבוע מסיבות אישיות שונות. למשל, שינוי בנסיבות המשפחתיות הדורש נוכחות רבה יותר בבית, רצון לרכוש השכלה או הכשרה נוספת במקביל לשירות הצבאי, או פשוט תחושה של חוסר התאמה לתפקיד הנוכחי.

חשוב להבין כי הרצון לרדת בפרופיל הקרבי אינו מעיד בהכרח על חולשה או חוסר מסירות. נהפוך הוא, נכונות להכיר במגבלות האישיות ולפעול לשינוי המצב מבטאת אחריות ובגרות.

 

סוגי הפרופילים הצבאיים ומשמעותם

בצה”ל קיימים מספר סוגי פרופילים צבאיים, המיוצגים על ידי מספר בסולם שבין 21 ל-97. ככל שהמספר גבוה יותר, כך רמת ההתאמה לשירות צבאי מבחינה גופנית ונפשית גבוהה יותר.

פרופיל 97 מאפשר שירות ללא הגבלות, כולל בתפקידים קרביים. פרופיל 82 מצביע על בעיה בריאותית קלה המטילה מגבלות על שירות ביחידות מסוימות, אך עדיין מאפשר תפקידים קרביים. פרופיל 77, שהוא חדש יחסית, ניתן לחיילים עם בעיות כרוניות שאינן שוללות שירות קרבי. פרופיל 72 מעיד על בעיה רפואית קלה עד בינונית השוללת שירות בתפקידים מסוימים.

פרופילים נמוכים יותר כוללים את 64, המונע שירות קרבי, 45, המגביל לתפקידים עורפיים בלבד, ו-35, המיועד לבעלי מחלות כרוניות חמורות או מוגבלויות. פרופיל 24 ניתן למי שיש לו בעיה זמנית המונעת שירות, ו-21 שולל לחלוטין התאמה לשירות צבאי.

 

איך ומתי נקבע הפרופיל הקרבי?

תהליך קביעת הפרופיל מתחיל כבר בצו הראשון ונמשך גם לאחר מכן. רק ועדה רפואית צבאית מוסמכת לקבוע את הפרופיל, בהתבסס על בדיקת רופא. במקרים מסוימים נדרשות ועדות נוספות עד להחלטה סופית. כמו כן, ייתכנו מצבים בהם יש צורך לשנות את הפרופיל לאחר שכבר נקבע, בין אם בשל רצון להעלאת הפרופיל לשם התגייסות ליחידה קרבית או להורדתו עקב בעיה שהתגלתה בדיעבד.

 

כיצד לרדת מקרבי במהלך השירות הצבאי

לעתים מתעורר צורך להוריד פרופיל קרבי תוך כדי השירות, בין אם עקב התפתחות מחלה, פגיעה גופנית, בעיה רפואית שלא זוהתה קודם או מצוקה נפשית הנובעת מחוויית השירות. במקרים כאלה, על החייל לפנות לרופא היחידה, לשתף אותו במצבו ולבחון אפשרות לקבלת פטורים שיקלו על העומס הפיזי. במידת הצורך, ועדה רפואית בראשות רופא היחידה יכולה להעניק הורדה זמנית בפרופיל. עם זאת, הורדה קבועה מצריכה ועדה רפואית נפרדת.

 

אפשרות הערעור על פרופיל קרבי

לחיילים עומדת הזכות לערער על הפרופיל הקרבי שנקבע להם גם לאחר קביעתו. אולם מדובר בתהליך מורכב, הדורש לרוב ליווי של עורך דין המתמחה בדין הצבאי. היכרות עם המערכת הביורוקרטית הצבאית והבנת זכויות החיילים בהקשר של הורדת פרופיל הן קריטיות. לכן, סיוע משפטי הוא חיוני להשגת התוצאה הרצויה בתהליך כיצד לרדת מקרבי.

 

איך לרדת מקרבי במילואים?

גם משרתי מילואים בתפקידים קרביים יכולים לפעול להורדת הפרופיל שלהם, במטרה לשנות את שיבוצם או לקבל פטור מלא משירות מילואים. אך גם כאן ההתנהלות מול הרשויות הצבאיות עלולה להיות סבוכה. לכן מומלץ להיעזר בעורך דין צבאי מנוסה בליווי תהליכי הורדת פרופיל קרבי למשרתי מילואים. ייעוץ משפטי ייעל את התקשורת עם הגורמים הרלוונטיים ויבטיח מיצוי מירבי של זכויות המשרת.

 

לסיכום

תהליך הורדת הפרופיל הקרבי הוא מסע מורכב ורצוף אתגרים, הן מבחינה בירוקרטית והן מבחינה רגשית. יחד עם זאת, מדובר בצעד חשוב ולעתים הכרחי עבור חיילים רבים, שנועד להתאים את המסגרת הצבאית למצבם האמיתי ולאפשר להם לתרום את המרב לצה”ל וליחידה שלהם.

כדי לצלוח את הדרך להורדת פרופיל קרבי בצבא בצורה הטובה ביותר, מומלץ בחום להיוועץ ולהסתייע בשירותיו של עו”ד צבאי מנוסה בתהליך.

משרד עו”ד צבאי ניר ליסטר מציע ללקוחותיו ייעוץ אישי וליווי משפטי צמוד לכל אורך ההליך להורדת הפרופיל, החל משלב הגשת הבקשה לוועדה הרפואית ועד לקבלת ההחלטה הסופית. הודות לניסיון עשיר של למעלה מ-20 שנה בתחום, צוות המשרד מכיר היטב את המערכת הצבאית על כל גווניה, ויודע כיצד לנווט בה בהצלחה לטובת הגשמת היעד.

יתרון מרכזי נוסף בפנייה למשרד עו”ד ניר ליסטר טמון בעיקרון השקיפות המלאה כלפי הלקוח. אנו מאמינים כי הדרך להשגת התוצאה הרצויה עוברת בשיתוף פעולה הדוק ובתקשורת פתוחה וכנה בין עורך הדין ללקוח. משום כך, אנו מחויבים לספק ללקוחותינו תמונה ריאלית ועדכנית של מצב ההליך בכל שלב ושלב.

אם גם אתם שוקלים לפתוח בהליך להורדת הפרופיל הקרבי שלכם, או שכבר התחלתם בתהליך אך אתם מרגישים “אבודים” – אל תהססו לפנות אלינו כבר עכשיו. צוות משרדנו ישמח להעמיד לרשותכם את הידע, הכלים והליווי המשפטי הדרושים, כדי לסייע לכם להגיע אל היעד ולהבטיח את מיצוי מלוא זכויותיכם.

צרו עמנו קשר כבר היום, ונצא יחדיו למסע לעבר פרופיל צבאי ההולם את מצבכם ויכולותיכם.

איך לרדת מקרבי

כותב המאמר

תמונת מחבר

משרד עורכי דין צבאי שם לו למטרה להילחם את מלחמתכם. אנו נרתום את הניסיון והידע המקצועי שלנו על מנת לוודא כי זכויותיכם נשמרות, נסייע לכם לקבל את הכספים המגיעים לכם, ונפעל בנחישות חסרת פשרות לקבלת הפיצוי המרבי עבורכם.

שיתוף המאמר:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

צריכים ייעוץ?

יש לנו את הפתרון בשבילך!