מהו הסכם ממון, מתי כדאי לערוך אותו, האם הוא משפיע על הרומנטיקה ומתי להשתמש בו? הכל על ההסכם החשוב מכל בחייכם הזוגיים:
גם אם האהבה ביניכם פורחת ואתם מעוניינים להתמסד, חשוב שתזכרו את הנתון הבא: כ-50% מהזוגות בישראל מתגרשים לאחר כעשור של חיים משותפים.
לא, אין כל רצון להעכיר את האווירה או לפגוע באהבה שלכם זה לזו, אלא ליצור מוכנות לכל תרחישי החיים העתידיים.
הסכם ממון הוא בהחלט חוזה שנוצר מאהבה, אך אפשר להחשיב אותו גם כביטוח, כערובה או כהגדרה של טיב היחסים ביניכם, מעכשיו ועד בכלל.
הסכם ממון – מהו בדיוק?
הסכם ממון הוא חוזה כתוב בין בני הזוג (נשואים או ידועים בציבור), שבו מוסדרים ענייני הרכוש והממון ובו נקבע מה נחשב לרכוש משותף והאם הזכויות בו שוות ומה נחשב לרכוש אישי.
הסכם זה יפה לכל אורך חיי הזוגיות אך בעיקר למצבים שבהם הזוגיות מתפרקת.
על פיו יודעים מראש שני הצדדים כיצד לתכנן ביניהם את חלוקת הרכוש ולמנוע מחלוקות, סכסוכים וקרע משפחתי שעשוי לפגוע בילדיהם.
מה נמצא בהסכם?
ההסכם כולל את כל הגדרת הנכסים הפרטים והמשותפים ששייכים לבני הזוג בזמן עריכת ההסכם: מה דינם בעתיד, שיערוך של כל נכס, התשואה או ההנבה של כל נכס, כיצד מחולקות מתנות וירושות שיתקבלו לאורך חייהם המשותפים של בני הזוג, מהו דינם של חובות שנצברו וכיצד מחולקים כל אלו במקרה של פרידה.
בנוסף מוסדרים גם נושאים כמו מועד החלוקה של הרכוש, מי דן במחלוקות שעשויות בכל מקרה להתרחש (האם בית הדין הדתי או בית הדין למשפחה) וכן הוראות והתניות שמונעות מצבים של סרבנות גט או סחיטה של אחד הצדדים.
היתרונות של הסכם הממון
חתימה על הסכם ממון לא מתאימה רק לבעלי ההון או לסלבס שנכנסים לתוך הזוגיות עם רכוש שהם מעוניינים להגן עליו.
גם זוגות צעירים שמקיימים אורח חיים ממוצע לחלוטין זקוקים למסגרת שתסדיר את ההתנהלות מול רכוש עתידי שהשניים יצברו ותבהיר מה קורה במקרה של פרידה. הסכם זה מגן למעשה על הזכויות של שני הצדדים, מבלי שתיווצר באחד מהם פגיעה.
הסכם שמתאים לכל שלב
הסכם ממון ניתן לעריכה בכל שלב בחיי הזוגיות: לפני הנישואין או במהלכם. הוא נערך בכתב בלבד ומאושר על ידי בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הדתי. ניתן לערוך ולאשר את ההסכם גם מול נוטריון או רשם הנישואין. [
חשוב לצין שאישור ההסכם הוא זה שמעניק לו את תוקפו ולכן ללא אישור, להסכם אין כל כוח והוא חסר משמעות.
מתי משתמשים בהסכם הממון?
הסכם הממון ימומש רק אם בני הזוג יחליטו להיפרד ולפרק את חייהם המשותפים.
גם אם נדמה לכם כעת שמדובר במסמך מסרבל, מקשה, שפוגע באהבה ובהתנהלות הטבעית של חייכם הזוגיים, חשבו על מצב מסורבל, קשה ופוגעני בהרבה, שעלול להיווצר אם תבחרו ביום מן הימים להתגרש.
מה עושים כשבני הזוג מסרבים לערוך הסכם ממון? האם ניתן להכניס בהסכם סעיפים גם לגבי גידול הילדים? לשאלות נוספות ולהרחבה בנושא היכנסו למידע נוסף באתר דנה פלד.