כל חובב בשר איכותי מחזיק בגריל גז, אחד המכשירים המבוקשים והנפוצים ביותר. לא רק בגלל איכויות הצלייה הגבוהות, אלא בעיקר בזכות הבישול הפשוט, הניקיון שהוא משאיר אחריו והנוחות. בישול וצליית בשר מאז ומעולם היו פעולות קשות וארוכות, אבל בזכות הגריל אנחנו זוכים לחוויה קולינרית קלה יותר ונעימה יותר.
בישול על גריל גז הופך כל דבר ליותר טעים, החל מירקות, עוף, בשר אדום או דגים. במאמר זה נציג לכם שני מתכונים שתוכלו להכין רק על גריל גז.
עוף בגריל
יש סיבה שעוף בגריל נקרא כך, כי כל דרך עשייה אחרת תשנה את הטעם. כמו לחם, העוף תמיד יספוג את הטעמים שתכניסו אליו וישתנה בהתאם לדרך בישול. אופציית הצלייה על הגריל היא אחת מהאופציות הבריאות שקיימות כיום. גריל אינו זקוק לשמן ומאפשר לגוון בתיבול. גריל גז וובר יכולה להעניק לכם את האופציה להכין עוף בגריל כמו שתמיד חלמתם.
מרכיבים:
- עוף שלם נקי
- שתי כפיות מלח
- כפית פלפל שחור
- חצי כפית פפריקה אדומה
- חצי כפית כמון
- חצי כפית כורכום
- כפית מרק בצל
- לאוהבי החריף – הוסיפו מעט צ'ילי או פלפל שאטה
- חצי לימון
אופן ההכנה:
ערבבו את התבלינים יחד, סחטו את הלימון לתוכו וערבבו. מרחו את העוף בתבלינים, שיהיה מצופה מכל צדדיו היטב. לאחר התיבול, הכניסו את העוף לגריל, תנו לו להיצלות היטב עד שהוא נהיה שחום ועסיסי. בתאבון!
שיפודי ירקות ואנטריקוט על הגריל
הצלחת השיפודים שלכם תלוי בכללים פשוטים. בשר אדום צריך להיצלות בטמפ' החדר, אם אנחנו מכינים קבב או אנטריקוט, יש להשאיר את השיפוד להפשרה עד שהוא אינו קר. שיפודי ברזל הם תמיד בחירה יותר טובה משיפודי עץ מאחר והם מעבירים את החום באופן אחיד לכל הבשר מבפנים. אבל אם בידכם יש שיפודי עץ, השרו אותם בתוך מים לילה לפני, עך העץ יספח את המים והשיפודים לא יתלקחו או ישרפו על הגריל גז. אז איך מכינים שיפודי ירקות ואנטריקוט מושלמים?
מרכיבים:
- 500 גרם אנטריקוט
- 2 פלפלים אדומים
- 2 פלפלים צהובים
- 2 זוקיני ירוק
- 20 עגבניות שרי קטנות
- חבילת פטריות שמפיניון
עבור מרינדת התבלינים:
- 2 כפיות שמן
- שן שום
- כפית אורגנו יבש
- חצי כפית שבבי צילי יבש
- 4 כפות חומץ בלסמי
- כף דבש
אופן ההכנה:
יש לכתוש את השום ולהעביר לקערה. מוסיפים את שאר התבלינים והשמן ומערבבים היטב.
את הפלפלים, זוקיני ופטריות יש לחתוך לקוביות גדולות. את האנטריקוט חותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ. יש לערבב את קוביות הבשר והירקות בתוך קערת המרינדה. יש להשרות את הירקות והבשר במרינדה בין שעה ל-4 שעות. לאחר מכן יש לשפד את הבשר והירקות על שיפודים, לצלות על הגריל גז ולהנות מאוכל טעים. בתאבון!