תביעות נגד משרד הביטחון, הן תביעות שרבים מאתנו ייאלצו לעשות במידה והן חוו פגיעה בצבא או פיתחו מחלות מסוימות כתוצאה מהשירות הצבאי. את התביעות הללו כנגד משרד הביטחון, מומלץ לעשות יחד עם עורך דין שבקיא בתביעות כאלה, שכן הוא יכיר את כל התקדימים, הדינים, ויוכל להעניק לכם את התוצאה הטובה ביותר. כדי להבין כל מה שחשוב לדעת על הנושא – לפניכם הכל על עורך דין בקיא בתביעות נגד משרד הביטחון.
מה הן תביעות נגד משרד הביטחון ומדוע הן קורות?
תביעות נגד משרד הביטחון הן תביעות שאזרחים מבצעים כנגד משרד הביטחון בגין מחלה או פציעה שנגרמה להם בשירות הצבאי ובמהלך שנותיו. המטרה של התביעה ועורך דין משרד הביטחון, היא לקבל הכרה בכל שהנזק לאזרח נגרם בגלל שירותו הצבאי, וכך, גם לזכות בקבלה של זכויות ופיצויים המגיעים לנפגע מעצם כך מהמדינה ומשרד הביטחון. תביעות כנגד משרד הביטחון נכללות בתביעות נזיקין, שכן מדובר בנזק פיזי או נפשי שנגרם למשרת החובה בעת השירות או אחריו ובעקבותיו.
מדוע חשוב לבחור בעורך דין בקיא עבור תביעות נגד משרד הביטחון?
תביעות נגד משרד הביטחון, הינן תביעות שכוללות מספר רב של שלבים ובירוקרטיה רבה, שחשוב שעורך הדין שלכם יהיה רגיל אליה ומעולה בה, כדי לספק לכם את התוצאה הכי טובה. זה הוא תחום שכולל חוקים ותקנות רבים שחשוב להכיר ולהיות בקיא בהם – רק כך תוכלו להבטיח לעצמכם עורך דין שעשה כל שביכולתו, ותוצאות מחייכות. עורך דין שבקיא בתביעות נגד משרד הביטחון, מכיר את התהליך והדינים כהוגן, באופן שיעלה לכם חיים קלים ויגביר את סיכוייכם לנצח, עקב ההיכרות והניסיון עם כל התקדימים וההתנהלות של משרד הביטחון.
האם ניתן לתבוע את משרד הביטחון גם בגין נזקים נפשיים מהצבא?
תביעות נגד משרד הביטחון קורות רבות גם כנגד נזקים נפשיים שנגרמו עקב השירות הצבאי. לרוב, זה יקרה אצל חיילים שלאחר שחרורם מצה"ל, פיתחו תסמונות של פוסט טראומה וחרדות שונות. במקרה כזה ,בהחלט ניתן לתבוע את משרד הביטחון והחוק אינו מגביל את התביעות רק לנזקים פיזיים, אלא בהחלט גם למחלות נפשיות שהתעוררו בשירות הצבאי או לאחריו ובעקבותיו.
האם יש תקופת התיישנות על תביעות בגין פציעות בצבא?
במידה ואתם סובלים מפגיעה או מחלה שקרתה בעת השירות הצבעי או בעקבותיו, ומעוניינים לתבוע את משרד הביטחון כדי לקבל פיצויים וזכויות שמגיעות לכם בעקבות זאת – חשוב שתכירו כי אין לכם את כל הזמן שבעולם, ועל תביעות מסוג זה יש לרוב 3 שנים של התיישנות – לאחריהן, לא ניתן יותר להגיש תביעה כנגד משרד הביטחון, אלא במצבים חריגים ומיוחדים שמאושרים בחוק. לכן, במידה ואתם חושבים על זה – חשוב להתייעץ עם עורך דין ולוודא כמה זמן באמת יש לכם באמתחתכם, כדי לא לעבור את פרק הזמן הנתון בחוק.