הורדת / העלאת פרופיל ל-64

התפקידים בצבא הם מגוונים מאוד ויש חשיבות רבה לכל היחידות הצבאיות. כל תפקיד באשר הוא דורש פרופיל שונה, מלוחמים  דרך תומכי לחימה ועד לתפקידים בעורף, אולם אין האחד עדיף על פני האחר. פרופיל 64, הוא דוגמא לפרופיל שאינו קרבי, אולם חשוב ומאתגר לא פחות, בהיותו בעיקר פרופיל של תומכי הלחימה הדורש סיווג בטחוני גבוה, ידע, וכישורים מיוחדים במינם.

מהו פרופיל 64 ? והאם ניתן לשנות אותו  – במאמר הבא.

 

מהו הפרופיל הצבאי ?

קביעת הפרופיל הצבאי הוא שלב קריטי ומהותי בתהליך הגיוס. ישנם מועמדים שמשאת נפשם היא לשרת ביחידה קרבית ומבקשים לקבל פרופיל גבוה שיאפשר להם לקבל תפקידי לחימה, ומאידך, יש מועמדים המבקשים לשרת ביחידות העורפיות.

הפרופיל הצבאי הוא למעשה סקאלה של מספרים בין 21 ל- 97, שמשקפים את הכשירות הרפואית הגופנית והנפשית של המועמד לגיוס. הפרופיל נועד למיין את המועמדים לשרות לפי התפקידים המתאימים להם ביותר, ולהבטיח שלא יינזקו בריאותית תוך ביצוע התפקיד. הפרופיל נקבע על פי הצהרותיו של המועמד, תוצאות הבדיקות הרפואית שלו, וליקויים שנמצאו לו. כל בעיה רפואית משפיעה באופן כזה או אחר על הפרופיל, וכפועל יוצא מכך על ההתאמה לתפקידים השונים בצה”ל. במסגרת הפרופיל נקבעים גם פטורים ממשימות שונות, כמו נשיאת משאות, יכולת לעמוד, וכולי. חשוב לציין שהפרופיל הצבאי שנקבע כבר בצו הראשון, משפיע על כל השירות הצבאי. את הפרופיל הצבאי ניתן לשנות בנסיבות מסוימות כמו פציעה, מחלה, וכולי.

קביעת הפרופיל

במהלך צו הגיוס הראשון ולצורך קביעת הפרופיל, עובר החייל בדיקות שונות ובין היתר: גובה, לחץ דם, משקל, בדיקות ראיה ושמיעה, בדיקות דם, ובדיקת רופא כללית. החייל יעבור תשאול רפואי לגבי  רקע רפואי של מחלות בעברו ובמשפחתו. בין היתר ייבדק אם החייל סובל מבעיות גב, עקמת, פלטפוס וכולי, שכן ליקויים אילו משפיעים על קביעת הפרופיל והתאמת החייל לתפקידים קרביים. כמו כן הוא יקבל גם הפניה לבדיקת מומחה לפי הצורך, וייבדק על ידי רופא במסגרת וועדה רפואית. במעמד הבדיקה עליו להציג אישורים רפואיים וחוות דעת שמתייחסת למגבלותיו הרפואיות. חל איסור חמור לסלף את העובדות הרפואיות או להסתיר עובדות. הסתרת מידע רפואי, שיבוש או ניסיון למרמה בעניין זה עולים כדי פלילים, וכרוכים בעונשים ובין היתר כלא צבאי.

 

פרופיל צבאי 64

פרופיל 64 הוא פרופיל הסף בין שרות ביחידה קרבית לשרות כתומך לחימה. מדובר בפרופיל מיוחד שניתן למי שלא ישובץ לחייל קרבי, אבל ישרת בתפקיד המאתגר של תומך לחימה. פרופיל 64 מותאם לחייל שיש לו בעיות רפואיות או היסטוריה רפואית בעייתית. עם זאת, הוא ישובץ לתפקיד חשוב בתחום הלוגיסטיקה, התמיכה הטכנית, וכולי.

 

מה זה תומך לחימה?

תומך לחימה עוסק בתפקידים חשובים מאוד שקשורים למתן תמיכה ושירותים לחיילים המשרתים בחיילות הקרביים. בין היתר מדובר באבטחת מתקנים, תפקידים טכנולוגיים, טכנאי שריון, תפקידים בתחום האחזקה, וכולי. תומך לחימה לא נלחם, אבל ישרת בתנאים התואמים לתנאיו של לוחם קרבי.

תפקידים שמתאימים לפרופיל 64 הם בין היתר:

מאבחן בטחוני מבצעי בגדוד מעברים;

מפקד כיתה (מ”כ) ;

מש”ק אמל”ח – תפקיד של תומך לחימה הדורש אחריות וכישורים יצירתיים וטכנולוגיים. מדובר במי שאחראי על ניהול נשק, ועל גילוי פתרונות לאמצעי לחימה קיימים, על הדרכה אודות האמצעים הטכנולוגיים, ותרומה בכל הקשור לפיתוח של כלי נשק חדשים ומוצרים טכנולוגיים. התפקיד דורש הצלחה במיונים וסיווג בטחוני גבוה;

כותב לומדה- מי שאחראי על כתיבת תוכניות לאימונים  והדרכות ללוחמים ולאנשי מילואים באמצעות המחשב;

מסלולים צבאיים כמו:

מסלול יחידת אופק – יחידה טכנולוגית שעוסקת בתחזוקה ופיתוח של מערכות מתקדמות: כלי טייס בקרת כח אדם, וכולי.

ומסלול מומנט בחיל המודיעין העוסק במכניקה, אלקטרוניקה, פיזיקה ופיתוחים טכנולוגיים.

 

הסיבות להגשת ערעור על פרופיל 64

מועמד לשירות בטחון שהתגייס ונקבע לו פרופיל 64, אולם הוא סבור שנפלה טעות בקביעת הפרופיל, או שהפרופיל אינו נכון ולא מוכיח את הכושר האמיתי שלו, וכושרו האמיתי ומצבו הגופני והנפשי מאפשרים לו לקבל פרופיל גבוה יותר ולמלא תפקיד של לוחם ביחידה קרבית,

או לחילופין, שמצבו הנפשי אינו מאפשר לו לשרת בתפקידים שדורשים פרופיל שכזה ולפיכך מוצדק להוריד לו את הפרופיל,

או לחילופי חילופין, מצבו הרפואי השתנה מאז הצו הראשון.

 

העלאת פרופיל 64

חייל שרוצה לנסות להעלות את הפרופיל צריך לחזור על הערכה רפואית, לעבור בדיקות גופניות ואחרות חוזרות ולדאוג להערכת כושרו וכשירותו הגופני והנפשי כאשר :

מצבו הרפואי הוטב והשתפר מאוד;

הוא אינו סובל מהבעיה הרפואית שיוחסה לו בעת קביעת הפרופיל;

במידה ומצבו הרפואי נשאר סטטי – דרגת הפרופיל שלו לא תשונה.

על המועמד שרוצה לעלות את הפרופיל הרפואי שלו להתאמץ למען השגת פרופיל גבוה בין היתר: לטפל בבעיה הרפואית, להשתקם מפציעות ולשפר את כושרו, ולבצע בדיקות ומעקבים רפואיים, וכולי. הכל כדי לשפר את מצבו הפיזי הבריאותי והנפשי, ולהוכיח מוטיבציה לשרות קרבי בצבא.

חייל ששרת ונפצע, ועקב הפציעה הורד לו הפרופיל, יוכל לערער על כך בפני ועדה רפואית לאחר שיחלים מפציעתו, ישתקם, ויחזור לכושרו כפי שהיה.

כדי להעלות פרופיל מומלץ להיעזר באיש מקצוע בתחום – עורך דין לענייני צבא – שמכיר את ההליכים שקשורים להליך זה ומומחה בהם. עורך הדין ינחה את החייל בהליך הערעור וצירוף המסמכים הרלוונטיים, וכן בכל הקשור להופעה בפני הוועדה הרפואית.

 

הורדת פרופיל 64 קשיי הסתגלות (קה”ס)

הפרופיל יורד רק בכפוף להחלטה רפואית מחודשת. הפרופיל נקבע לפי מצב רפואי בריאותי פיזי ונפשי של המועמד בלבד. כל פעולה שאינה עומדת בקנה אחד עם החוק (זיופים של ניירת, מסמכים פיקטיביים, הצגת מצגי שווא, אי אמירת אמת, וכולי) הינה בגדר מעשה פלילי. עם זאת, היה והמצב הרפואי של החייל הורע, וכושרו הפיזי או הנפשי נפגם – יהיה עליו לבקש להתייצב בפני ועדה רפואית לצורך הערכה חוזרת של הפרופיל. במסגרת הועדה הרפואית עליו לתת מידע מהימן ומדויק לגבי מצבו הרפואי המעודכן.

כאן המקום להזכיר את המונח קה”ס – ראשי תיבות למונח “קשיי הסתגלות”. מדובר בסעיף לצד הפרופיל הנפשי (לא חלק ממנו) שלא מאפשר לחייל לשרת בתפקיד של תומך לחימה.

ישנם מועמדים שאינם מסוגלים מבחינה רגשית לשרת כתומכי לחימה בין היתר בגלל חרדות, קושי להתמודד עם סמכות, קושי חברתי, אי וודאות, לחץ, וכולי. המצב הנפשי והרגשי יכולים להיות סיבה להורדת הפרופיל מסיבה של קשיי הסתגלות.

כמו כן חייל שסובל מאלרגיה, סכרת, אסתמה, מי שעבר ניתוח, או מי שיש לו בעיות נפשיות, הפרופיל שלו יורד.

 

הערעור והועדה הרפואית

לצורך הגשת ערעור על גובה הפרופיל על החייל להצטייד בחוות דעת רפואית של מומחה. כמו כן מומלץ להיעזר בעורך דין צבאי.

המערער יגיש בקשה לרופא ביחידה או למפקדו לעבור בדיקות רפואיות ולהתייצב לפני ועדה רפואית .

לבקשה יש לצרף  העתקים של מסמכים רפואיים רלוונטיים. הטופס יעבור לוועדה הרפואית שיש ביכולתה לדחות את הבקשה אם אין שינוי במצב הרפואי של החייל, או לזמן אותו להתייצב בפניה.

הבקשה לערעור צריכה לכלול סיבות ונימוקים לגבי כשרותו של המועמד, ועליה להיות מגובה במסמכים רפואיים מעודכנים. חשוב להגיע לוועדה הרפואית מוכנים ומצוידים במסמכים רפואיים מקוריים, צו הזימון לוועדה ותעודה מזהה. המסמכים הרפואיים צריכים להעיד על בעיה רפואית גופנית או נפשית שמונעת מהחייל להמשיך לשרת בתפקיד. כמו כן חשוב לצרף גם חוות דעת רפואית של מומחה.

עורך דין לענייני צבא בעל ניסיון בוועדות רפואיות יכול לסייע למבקש לטעון בפני הוועדה כדי להגדיל את סיכויי הבקשה שלו.

 

חשיבותו של עורך דין מלווה בבקשה להורדת או העלאת פרופיל

כל שינוי של פרופיל צבאי הוא הליך מורכב הדורש ידע, ניסיון ומקצועיות. איסוף מסמכים הרפואיים, השגת חוות דעת של מומחה, ניסוח הבקשה, והכנה לוועדה הרפואית צריכים להתבצע במיומנות. יש יתרון גדול להתמודדות מוצלחת עם הליך שכזה כאשר נעזרים בעורך דין מקצועי בתחום דיני הצבא בכלל, ובנושא שינוי של פרופיל צבאי בפרט.

עורך הדין ניר לסטר הוא בעל ניסיון מקצועי רב שנים בכל הקשור לדיני צבא, ולטיפול בבקשות להעלאת או הורדת פרופיל צבאי. עורך הדין לסטר מקושר למומחים רפואיים לצורך השגת חוות דעת רפואית. הוא מכיר הייטב את הנהלים בצבא ומומחה לדין הצבאי, וילווה אתם בנאמנות ומקצועיות לאורך כל ההליך, מהכנה מלאה של התיק ועד להתייצבות בפני הועדה הרפואית, כך שהצלחתכם תהא מובטחת ללא ספק.

הורדת העלאת פרופיל ל-64
הורדת העלאת פרופיל ל-64

כותב המאמר

תמונת מחבר

משרד עורכי דין צבאי שם לו למטרה להילחם את מלחמתכם. אנו נרתום את הניסיון והידע המקצועי שלנו על מנת לוודא כי זכויותיכם נשמרות, נסייע לכם לקבל את הכספים המגיעים לכם, ונפעל בנחישות חסרת פשרות לקבלת הפיצוי המרבי עבורכם.

שיתוף המאמר:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

צריכים ייעוץ?

יש לנו את הפתרון בשבילך!