חיפשתם, מצאתם, התרגשתם, התראיינתם, נלחצתם, חיכיתם, התקבלתם – וסוף סוף העבודה החדשה שכל כך רציתם אמורה להתחיל. רק שבאופן מפתיע, ממש לפני שההתחלה החדשה מתניעה ואתם מתחילים לתפוס את מקומכם במקום העבודה החדש, קיבלתם צו מילואים שמשבש לכם את התכניות – אז מה עושים?
דבר ראשון שחשוב לזכור – מילואים וסדיר זה לא אותו דבר
כחיילים סדירים מושרשת בנו ההבנה שצרכי הצבא הם מעל לכל והצרכים שלנו כאינדיבידואלים נשכחים מאחור לכמה שנים. אך הסיפור עבור משרתי המילואים הוא טיפה שונה. כמשרתי מילואים, ישנה התחשבות גם בצרכים האישיים שלכם- אל תשכחו זאת.
חשוב לדעת שחייל מילואים שקיבל זימון למילואים לפני תחילת עבודה חדשה יכול להגיש בקשה על מנת לדחות או לקצר את שירות המילואים אליו הוא זומן. יחד עם זאת, אין חובה חוקית לשחררו מהמילואים או להיענות לבקשתו. כמו כן, חשוב שתדעו שהמעסיק החדש אינו יכול לפגוע בהעסקתכם לאור קבלת צו המילואים או להרע את תנאיכם בכל אופן שהוא. אם החלטתם לנסות ולשנות את צו המילואים שלכם, הנה כמה דברים שאתם צריכים לדעת.
החלטתם ללכת על זה ולנסות לשנות את צו המילואים, מה עכשיו?
במידה והחלטתם להגיש בקשה כזו לקיצור, ביטול או שינוי שירות המילואים שנקבע עבורכם, תצטרכו להגיש בקשה למשרד הקישור של היחידה בה אתם משרתים במילואים. בבקשה צרפו את האישורים הנדרשים, האסמכתאות, ותסבירו מדוע אין באפשרותכם להתייצב או למלא את צו המילואים במלואו כנדרש.
פנייה למשרד הקישור אינה מחליפה את האפשרות להגיש בקשה דומה דרך מסלול מקביל – דרך הולת"ם, זוהי הוועדה לתיאום מילואים. את הגשת הבקשה לולת"ם תצטרכו לעשות דרך מילוי טופס 58, זהו טופס כללי לכל בקשה לשחרור, קיצור, דחייה או הקדמה של מילואים מסיבות שונות: אישיות, משפחתיות, כלכליות או סטודנטיאליות. חשוב לציין שאת הטופס ניתן להגיש עד שמונה ימים לפני תחילת שירות המילואים. את הטופס ניתן למלא בצורה נוחה דרך האינטרנט וכמובן שגם כאן תצטרכו להסביר ולנמק את בקשתכם ובמידת הצורך לצרף את המסמכים הרלוונטיים לבקשתכם. חשוב לציין שעצם הגשת הבקשה אינה משחררת אתכם מהחובה להתייצב לשירות המילואים, ועד שהתשובה לבקשה לא מגיעה, צו המילואים תקף כרגיל ואי התייצבות גוררת את התוצאות הנלוות לכך לפי חוק.
הגשתם בקשה, מה עכשיו?
תשובה להגשת טופס 58 צריכה להתקבל או עד עשרה ימים לאחר הגשת הבקשה או עד יום לפני תחילת שירות המילואים, המוקדם מבין שני התאריכים. לאחר שיבחנו את הבקשה שלכם במסגרת טופס 58, הגורמים המוסמכים לכך יוכלו להחליט האם לבטל, לדחות, לקצר, להקדים או לפצל את שירות המילואים אליו קיבלת זימון, או כמובן להחליט לדחות לגמרי את הבקשה שלכם היות וכאמור אין חובה חוקית להיענות לבקשה כזו לפי החוק. כמו כן, זכרו שגם אם דוחים את בקשתכם אתם יכולים לערער על קביעה זו ולנסות את מזלכם בשנית.
דרך צלחה!